درمان فاصله بین دندان ها

راه های درمانی فاصله بین دندان ها و یا دیاستم عبارتند از:

  • درمان ارتودنسی برای جا به ‌جایی دندان‌ها و پرکردن فاصله
  •  نگه‌داشتن دیاستم
  • لایه‌ای نازک از جنس کامپوزیت یا پرسلن، که به دندان متصل می‌شود.
  • استفاده از ونیرهای کامپوزیتی یا سرامیکی
  • کراون و بریج (پل دندانی) یا جایگزینی دندان با ایمپلنت (فقط در بزرگسالان)
  • چنانچه شما فرنوم لبی بزرگی دارید، ممکن است به متخصص جراحی لثه برای مشاورۀ جراحی فرنوم (فرنکتومی) ارجاع داده شوید. این عمل شامل بریدن فرنوم و سپس جابه‌جایی آن برای انعطاف بیشتر است. اگر فرنکتومی بر روی کودک انجام پذیرد، فضای خالی دندانی ممکن است خودش بسته شود. و چنانچه بیمار یک نوجوان یا یک فرد بالغ باشد، بستن دیاستم، ممکن است نیاز به براکت‌های ارتودنسی داشته باشد.

چه عواملی باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شوند؟


فاصله بین دندان‌ها مسئله‌ای است که در نتیجه شرایط مختلف همچون عوامل طبیعی یا رفتاری برای افراد ایجاد می‌شود. رایج‌ترین دلایل نیاز به بستن فاصله بین دندان ها به شرح زیر هستند:

  • فاصله بین دندان‌ها به خاطر رشد فک کودک و ثابت باقی ماندن اندازه دندان‌ها ایجاد می‌شود. علاوه بر این کودکان ممکن است به خاطر افتادن دندان‌های شیری با ایجاد شکاف موقت در بین دندان‌های خود مواجه شوند. به هر حال این شرایط کاملاً عادی است و نیازی به نگرانی درباره آن وجود ندارد.
  • فاصله بین دندان‌ها در افراد بزرگ‌سال در اصطلاح دیاستم (diastemas) نام دارد. این مشکل اغلب بین دو دندان جلوی دهان ایجاد می‌شود، در حالی که امکان مشاهده این شرایط در بین همه دندان‌ها وجود دارد. این مشکل شرایطی عادی در بین افراد است و مشابه فاصله ایجاد شده بین دندان‌های کودکان می‌باشد که می‌تواند در نتیجه از بین رفتن یک یا چند دندان یا به خاطر عدم هماهنگی بین اندازه فک و دندان‌ها ایجاد شود.
علائم و علل حفره و یا پوسیدگی دندان چیست؟
مطلب پیشنهادی برای شما

به غیر از اندازه غیرعادی دندان‌ها و عدم هماهنگی آن‌ها با فک، سایر دلایلی که می‌تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها شود به شرح زیر هستند:

  • رشد تومور. ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات جدی یا ابتلا به بیماری‌های حاد دندان همچون رشد تومور باشد. درمان این شرایط در بسیاری از مواقع نیازمند استفاده از عمل جراحی برای بیمار خواهد بود.
  • ابتلا به بیماری‌های لثه. بیماری‌های لثه می‌توانند باعث شوند استخوان نگه‌دارنده دندان‌ها از بین برود. همچنین این شرایط می‌تواند محدودیت‌های خاص در ارتباط با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دندان‌ها برای فرد ایجاد کند. به هر حال، در صورتی که فاصله بین دندان‌ها به خاطر ابتلا به بیماری‌های لثه باشد، لازم است بیمار در اسرع وقت با دندان‌پزشک برای بررسی و درمان مشکل ملاقات کند.
  • رفتارها و عادت‌های نامناسب. در بسیاری از مواقع فاصله بین دندان‌ها در نتیجه فشار دادن زبان به دندان‌های پیشین در هنگام بلع غذا ایجاد شده یا علت ایجاد فاصله بین دندان‌ها استفاده از نگین دندان است. در حقیقت این شرایط باعث می‌شود دندان‌ها به سمت جلو فشار داده شده و فاصله محدود بین آن‌ها به تدریج بزرگ‌تر شود. در صورتی که با این شرایط مواجه شدید، لازم است این مشکل توسط دندان‌پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

آیا فاصله بین دندان‌ها می‌تواند مشکلات خاص برای فرد به همراه داشته باشد؟


مشکلاتی که به علت فاصله بین دندان ها ایجاد می‌شوند، احتمالاً با رسیدن فرد به سن بلوغ تشدید شده و باعث وارد شدن آسیب به دندان‌ها و افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های لثه یا پریودنتال می‌شوند. دلایلی که به خاطر آن‌ها باید به بستن فاصله بین دندان بپردازیم به شرح زیر هستند:

  • اصلاح مشکلات ظاهری
  • طرح لبخند ناخوشایند
  • اصلاح عملکرد نامناسب دندان‌ها
  • جلوگیری از مشکلات لثه در نتیجه فاصله بین دندان‌ها
چگونه می‌توانم یک دندانپزشک زیبایی خوب انتخاب کنم؟
مطلب پیشنهادی برای شما

روکش لامینت یا ونیر

رفع فاصله بین دندان ها نیازمند استفاده از روکش لامینت و ونیر است. به این منظور سطح رویی دندان به مقدار کافی تراشیده شده تا بتواند برای چسباندن لامینت به آن آماده شود. علاوه بر این در صورتی که نتوان از روش‌های ارتودنسی نامرئی برای رفع مشکل استفاده کرد، احتمالاً لازم است از روش‌های دندان‌پزشکی زیبایی همچون روکش لامینت یا ونیر به این منظور استفاده شود. در این شرایط ترمیم فاصله بین دندان ها به اندازه، موقعیت، علت ایجاد فاصله و نیز شرایط دندان‌های مجاور در دهان بستگی خواهد داشت.

باندینگ

در صورتی که فاصله بین دندان‌ها به نسبت کم و محدود باشد، برای رفع مشکل می‌توان از باندینگ استفاده کرد. در این روش، از یک ماده ساخته شده از رزین کامپوزیت برای   رفع فاصله بین دندان ها بر روی دندان استفاده شده و به این ترتیب شکاف و فاصله بین دندان‌ها پر می‌شود. در حقیقت این فرآیند می‌تواند باعث شود ظاهر کلی دندان‌ها تغییر نماید. در اکثر مواقع امکان تکمیل درمان با این روش در طول یک جلسه ملاقات با دندان‌پزشک وجود خواهد داشت.

همان‌طور که گفته شد، در باندینگ دندان از مواد کامپوزیت بر روی دندان استفاده می‌شود. این روش نسبت به سایر روش‌ها دوام و ماندگاری کوتاه‌تر دارد و به همین خاطر آسیب‌پذیری و نیز احتمال ایجاد مشکلاتی مثل تغییر رنگ و شکستن در آن بیشتر است.03%d8%aa

روکش دندان

روکش دندان یک نوع روکش پرسلاین است که برای پوشاندن تمام سطح دندان در نظر گرفته شده و می‌تواند برخی از مشکلات عملکردی و زیبایی دندان را اصلاح کند. در واقع از روکش برای رفع آسیب دندان استفاده می‌شود. به این ترتیب دندان شکسته یا ترک خورده به خاطر وارد شدن ضربه یا پوسیدگی را می‌توان با روکش دندان ترمیم کرد و به این منظور نمی‌توان از روکش لامینت استفاده نمود. علاوه بر این روکش دندان می‌تواند برای ترمیم دندان‌هایی که باعث ایجاد مشکلات خاص در ارتباط با جویدن غذا یا نامرتبی دندان‌ها در دهان شده مورد استفاده قرار گیرد. در صورتی که روکش به صورت همزمان بر روی چند دندان قرار گیرد، در اصطلاح به آن بریج گفته می‌شود.

کاشت استخوان لثه در کودکان
مطلب پیشنهادی برای شما

از بین بردن فاصله بین دندان ها


در صورت مفید بودن مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.


دکتر فاطمه حیدری | دندانپزشک کودکان اصفهان

دكتر فاطمه حيدری

جراح -دندانپزشک

بهترین دندانپزشک اصفهان

آشنایی با خدمات 

جهت کسب اطلاعات تماس دکتر فاطمه حیدری به بخش تماس با ما سایت مراجعه نمایید.

دوستان عزیز می توانید از طریق بخش دیدگاه ها سوالات دندانپزشکی خود را از خانم دکتر فاطمه حیدری بهترین دندانپزشک اصفهان بپرسید.

, , , ,
نوشتهٔ پیشین
لمینت و بوی دهان | آیا لمینت باعث بوی بد دهان میشود؟
نوشتهٔ بعدی
چیستی فیشورسیلانت

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
ثبت نوبت و مشاوره ‎09138299023